En liten tur har det blivit i år, tillräckligt för att kunna bjuda Thailändarna från Junsele.
Efter att ha rengjort (först fick de ligga i vatten i diskhon och senare sköljdes de 10 och 10 i en skål) och sett att de lever (snabba skaldjur och de tar tillfället i akt att ge en ett nyp) lades de.....
...i kokande vatten. Nu är ju frågan vad lagen ska bestå av, jag läste och beslöt mej för att skaffa 2 porter för att göra lagen mustig. Sedan läste jag att öl och porter endast användes för att dölja ej tillräckligt rena kräftor, de fick tydligen en dysmak. Desto billigare så det blev vatten, socker, salt och dill (mycket dill).
Kräftorna kokades i omgångar allteftersom de rengjordes.
Om stoppade ned kräftorna med huvudet före.
Avkylning i kylskåpet. Sedan ska lagen när den kylts av hällas över kräftorna.
1 kommentar:
Mmmm, nästa år vill jag vara med också :)
Skicka en kommentar