torsdag 19 mars 2009

Det som göms i snö

Idag var första dagen då det grillades hos oss. Kanske lite exotiskt så här i snön men gott blev det. Extra gott blev det med Thaisoyan som har svampsmak och Pans hemliga kryddor som hon hade i marinaden som vi blandade ihop. Det blev kan vi säga en Svensk-Thailänsk marinad.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad var det för svenskt i den?

Nils-Erik sa...

Köttet, rosmarin, timjan, socker och vitlökspeppar.

Katarina sa...

Haha vi hann före vi grillade på sportlovet.Vi är ju lite snabbare vi på langnäse;-)

Anonym sa...

Vilka gourmetkockar!

Nils-Erik sa...

Kan tillägga att vi första gången grillade 6 skivor karre (1,5 kilo), de räckte inte så igår (lördag) grillade vi tio. De tio skivorna tog också slut. Vi är fyra stycken, 2 vuxna samt två barn på 12 och 10 år. Snacka om matvrak.
Det var väl bara vitlökspepparen och sockret som Pan godkände, resten fick jag bara använda lite av (timjan och rosmarin).

Anonym sa...

Undrar vem som stod för det mesta av matvrakandet?

Jag tror INTE det var Om, Ann och Pan...

Anonym sa...

Svenskt? Är du säker?
Vitpeppar: Växer naturligt i södra Indien. Odlas i tropiska områden.
Vitlök: Kan ha odlats i Sverige, men importeras vanligast. Härstammar ursprungligen från Asien.
Socker: Är du säker att det kom från S
svenska sockerbetor och inte sockerrör? För övrigt är Sockerbolaget danskt sedan 17 år.
Rosmarin: kommer främst från Medelhavet. Men det kan ha varit krukodlad i Sverige.
Köttet: Mest troligt svenskt, om du inte köpt brasilanskt, tyskt eller något annat land...

Nils-Erik sa...

Köttet är norrländskt men vad jag menade var att de var inhandlade i Sverige.

Nils-Erik sa...

Om åt 2 skivor, Ann 2,5, Pan 2,5 och jag 3 stycken.