Idag var första dagen då det grillades hos oss. Kanske lite exotiskt så här i snön men gott blev det. Extra gott blev det med Thaisoyan som har svampsmak och Pans hemliga kryddor som hon hade i marinaden som vi blandade ihop. Det blev kan vi säga en Svensk-Thailänsk marinad.
9 kommentarer:
Vad var det för svenskt i den?
Köttet, rosmarin, timjan, socker och vitlökspeppar.
Haha vi hann före vi grillade på sportlovet.Vi är ju lite snabbare vi på langnäse;-)
Vilka gourmetkockar!
Kan tillägga att vi första gången grillade 6 skivor karre (1,5 kilo), de räckte inte så igår (lördag) grillade vi tio. De tio skivorna tog också slut. Vi är fyra stycken, 2 vuxna samt två barn på 12 och 10 år. Snacka om matvrak.
Det var väl bara vitlökspepparen och sockret som Pan godkände, resten fick jag bara använda lite av (timjan och rosmarin).
Undrar vem som stod för det mesta av matvrakandet?
Jag tror INTE det var Om, Ann och Pan...
Svenskt? Är du säker?
Vitpeppar: Växer naturligt i södra Indien. Odlas i tropiska områden.
Vitlök: Kan ha odlats i Sverige, men importeras vanligast. Härstammar ursprungligen från Asien.
Socker: Är du säker att det kom från S
svenska sockerbetor och inte sockerrör? För övrigt är Sockerbolaget danskt sedan 17 år.
Rosmarin: kommer främst från Medelhavet. Men det kan ha varit krukodlad i Sverige.
Köttet: Mest troligt svenskt, om du inte köpt brasilanskt, tyskt eller något annat land...
Köttet är norrländskt men vad jag menade var att de var inhandlade i Sverige.
Om åt 2 skivor, Ann 2,5, Pan 2,5 och jag 3 stycken.
Skicka en kommentar