lördag 2 februari 2008

Svar

Här kommer svaret från Lunar:


Hejsan,

 

Vi skickar ut ett mail till alla mailadresser som varit registrerade på sajten för att upplysa om att vi har gjort ett antal uppdateringar och att nästan alla funktioner numera är gratis.

Vi riktar oss till gymnasieungdomar, då vi är en ungdomscommunity, vilket alla som en gång varit medlemmar vet om. Vi tycker inte att det är tal om att bjuda ut någon.

 

Precis som på alla andra sajter på internet, finns det personer som försöker ta kontakt med minderåriga, "snuskgubbar" som du kallar dom, och vi lägger en stor del av vårt säkerhetsarbete på att hitta och ta bort dessa. All sådan aktivitet anmäls direkt till rikskriminalens abuse-avdelning.

Vi har också ett samarbete med olika organisationer för att hjälpa ungdomar som har blivit kränkta antingen på nätet eller i det verkliga livet.

 

Även om vi är en ungdomscommunity, välkomnar vi föräldrar och lärare att registerera ett konto hos oss, då det är bra med vuxna som har koll på vad som händer inne på nätet.

Önskar du inte flera mailutskick från oss ber vi dig avregistrera dig via länken längst nere på sidan: "Tacka nej till fler säsongsbrev (4 per år)"

 

Med vänlig hälsning

Lunarstorm Support


Lunar säjer att alla medlemmar vet att de riktar sig till gymnasieungdom. Varför är det så många barn med då? Är de i trotsåldern? Då vore ju en åldersgräns perfekt, när Lunar själva säger att de riktar sej till gymnasieungdom kan de ju införa en gräns från till exempel 15 år. Det vore ju så otroligt enkelt att införa. Lunar lägger ju ner en stor del av sitt säkerhetsarbete på att hitta snuskgubbarna, de försvinner ju om det inte finns några småungar att jaga.

Inga kommentarer: