torsdag 10 september 2009

Recept på 20 Thailändska dessertplättar

Här kommer ett Thairecept till, ett recept som påminner mycket om våra plättar förutom att man inte behöver sylt till och att de äts som dessert.
Man tar 2,5 dl vetemjöl, 1 burk kokosmjölk, 1/2 burk vatten, 1,5 dl socker samt lite salt och rör ihop. Glöm inte smör till stekningen.
Sedan låter man smeten stå i kylen ca 20 minuter så den får samma konsistens som ovispad grädde. Nu kan man grädda i plättpannan.
Det som är speciellt med dessa är att de gräddas bara på en sida och läggs ihop som en sandwich. Sockret och kokosmjölken ger dem en söt, mild och exotisk smak och är väldigt mättande.
Nu kan de avnjutas med tex Thailändskt kaffe som säljs på Thaibutiken i Backe.

2 kommentarer:

Katarina sa...

Finns det provsmak i butiken på plättarna ;)

Nils-Erik sa...

De tog slut direkt