torsdag 10 september 2009

Recept på mustig Thaisoppa (stark)

När jag kan se recept på bloggarna så bidrar jag här med ett recept på Thaisoppa. Först skivar och strimlar man vitkål och sedan kokar man 400 gram glasnudlar i 20 minuter och låter dessa rinna av.
I kastrullen häller man en burk kokosmjölk, 2 burkar vatten (använd kokosmjölkburken), 1 matsked green curry pasta, 5 matskedar socker samt 1 matsked salt.
Häll ned en påse fiskbullar, 500 gram, i kastrullen med vattnet, kokosmjölken, curryn, saltet och sockret. Låt blandningen koka cirka 10 minuter.
Därefter tar du av nudlarna och vitkålen.
Häll fiskbullarna och buljongen ovanpå och låt dej väl smaka. Om du inte vill ha det starkt så var försiktig med curryn. Nudlarna, curryn och fiskbullarna säljs på Thaibutiken som ligger på Lasarettsvägen 27.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan man änvända fiskbullar från ica?